Trăind în echilibrul dintre har și credință

Andrew Wommack

40.00 lei
Adauga in Cos
Livrare rapida prin curier
Livrare internationala
Plati online securizate Plata securizata
Autor:Andrew Wommack
Editura:Gold Books
Format:Tiparit
Pagini:234
ISBN:978-630-6622-18-4
Dimensiune:205 x 140 mm

Textul "Trăind în echilibrul dintre har și credință" explorează convingerea creștină că puterea divină, care a fost suficientă pentru a-l învia pe Isus Cristos din morți, este la fel de disponibilă pentru credincioși astăzi. Autorul argumentează că, prin nașterea din nou, credincioșii au deja această putere în ei și nu au nevoie să ceară lui Dumnezeu vindecare, ci mai degrabă să realizeze și să apere ceea ce li s-a oferit deja. Această perspectivă este contrastată cu mentalitatea tradițională care caută să obțină ceva ce se presupune că lipsește, în loc să apere și să activeze ceea ce este deja prezent.

Exemplificând, autorul împărtășește o experiență personală despre lupta cu o boală care l-a afectat pe fiul său, evidențiind că, atunci când a adoptat această nouă înțelegere, problema a fost rezolvată rapid. Acest punct de vedere sugerează că înțelegerea și acceptarea harului divin ca ceva constant și necondiționat de acțiunile umane poate duce la schimbări pozitive directe.

Autorul critică de asemenea o abordare comună în rugăciunea creștină, unde credincioșii par să roage pe Dumnezeu să "reverse" dragostea, pacea și bucuria în viețile lor, ca și cum acestea ar fi fost oprite. El subliniază că harul lui Dumnezeu este constant și independent de comportamentul uman, și că Dumnezeu este "mereu pornit", mereu gata să-și elibereze puterea.

În privința trezirii spirituale, textul respinge ideea că aceasta este ceva ce Dumnezeu trebuie să trimită din cer într-un mod condiționat de anumite acțiuni umane, cum ar fi rugăciunile sau pocăința intensă. În schimb, autorul afirmă că Dumnezeu dorește trezirea spirituală chiar mai mult decât oamenii și că puterea necesară pentru aceasta se află deja în fiecare credincios. El încurajează credincioșii să creadă și să acționeze în conformitate cu această putere în ei, sugerând că acest lucru va duce la o trezire spirituală autentică.

În concluzie, textul îndeamnă la o schimbare de paradigmă de la o perspectivă pasivă, cerșind intervenția divină, la una activă, recunoscând și utilizând puterea și resursele pe care Dumnezeu le-a oferit deja credincioșilor prin Isus Cristos.

Introducere
Capitolul 1 – Sodiu și clorură
Capitolul 2 – Este Dumnezeu suveran?
Capitolul 3 – Voia lui Dumnezeu
Capitolul 4 – Toate lucrurile lucrează împreună pentru bine
Capitolul 5 – Nu Dumnezeu este problema ta
Capitolul 6 – Răspunsul credinței
Capitolul 7 – Făcându-L pe Dumnezeu să acționeze
Capitolul 8 – Oferit deja
Capitolul 9 – Crede și primește
Capitolul 10 – Pornește și acordează-te
Capitolul 11 – Deschide-ți ochii
Capitolul 12 – Aceeași putere
Capitolul 13 – Amestecat cu credință
Capitolul 14 – Dumnezeu a anticipat
Capitolul 15 – Străduiește-te să te odihnești
Capitolul 16 – Înțelegând dragostea lui Dumnezeu
Capitolul 17 – Necondiționat
Capitolul 18 – Ești eligibil!
Capitolul 19 – Iertat
Capitolul 20 – Religie sau relație?

Editor Gold Books

Trăind în echilibrul dintre har și credință oferă o perspectivă profundă asupra modului în care credința și harul interacționează în viața creștină. Autorul dezvăluie cum înțelegerea corectă a acestor principii poate transforma experiența spirituală, invitând la o relație mai autentică și puternică cu Dumnezeu. Este o lectură esențială pentru oricine dorește să aprofundeze misterul credinței creștine.

Trimite un review

Ce exemplu biblic este dat pentru a ilustra puterea credinței în a înfrunta obstacolele naturale?

Prin credință, poporul lui Israel a trecut ca pe uscat prin Marea Roșie, un eveniment în care egiptenii, încercând să-i urmeze, s-au înecat (Evrei 11:24-29).

Care este importanța credinței în contextul încercărilor și suferințelor, conform autorului cărții?

Credința este esențială în încercări și suferințe, deoarece rugăciunea credinței poate salva pe cel bolnav, iar Domnul îl va ridica; dacă persoana a făcut păcate, acestea îi vor fi iertate (Iacov 5:15).

Cum este descrisă relația dintre fapte și credință?

Credința, dacă nu este însoțită de fapte, este considerată moartă, asemenea trupului despărțit de duh (Iacov 2:14-17, 26).

Ce sfat oferă autorul celor care doresc înțelepciune?

Autorul îndeamnă pe oricine dorește înțelepciune să o ceară de la Dumnezeu, care oferă generos tuturor fără a reproșa, însă trebuie cerută în credință, fără îndoială (Iacov 1:5-6).

Cum este caracterizată relația dintre har și credință în procesul mântuirii și relația cu Dumnezeu?

Harul și credința sunt descrise ca lucrând împreună; credința ne permite să ne însușim ceea ce Dumnezeu ne-a oferit deja prin har, subliniind că nu este necesar să cerem insistent sau să implorăm, deoarece Dumnezeu a pus deja totul la dispoziție pentru nevoile noastre (Capitolul "Amestecat cu credință").

Carti recomandate
Noua ta identitate si Duhul Sfant
25 lei
Adauga in Cos
Schimbare fără efort
35 lei
Adauga in Cos
Daca as putea sa o iau de la capat
35 lei
Adauga in Cos
Un Singur Lucru
8 lei
Adauga in Cos

Site-ul nostru utilizează cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența ta de navigare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.