Elemente: Bazele Credintei

Michael Maiden

30.00 lei
Adauga in Cos
Vezi formatul eBook
Livrare rapida prin curier
Livrare internationala
Plati online securizate Plata securizata
Autor:Michael Maiden
Editura:Gold Books
Format:Tiparit
Pagini:251
ISBN:978-606-9487-10-5
Dimensiune:205 x 140 mm

Cartea de față este o introducere a elementelor de bază ale creștinismului biblic. Dicționarul Webster definește cuvântul ELEMENTE ca fiind „noțiunile rudimentare ale unui subiect de studiu”. Cele zece capitole ale acestei cărți tratează fiecare, în parte, câte un aspect crucial a ceea ce înseamnă să fii un urmaș al lui Isus Hristos. Pe măsură ce descoperi ceea ce Isus a făcut pentru tine, ceea ce, prin darurile și harul Lui, se află la dispoziția ta, ceea ce El a pregătit ca tu să primești în această viață și în vremurile care vor veni, nu doar că acest lucru te va face să crești în credința ta prin faptul că vei înțelege ce înseamnă să fii „născut din nou”, dar vei și trăi având o inimă pururea mulțumitoare lui Dumnezeu pentru ceea ce El ți-a oferit.

Indiferent dacă îl cunoști pe Domnul de multă vreme sau dacă ești credincios doar de puțin timp, cercetarea și studierea acestor elemente vitale îți va face bine și te va binecuvânta din belșug. Dacă citești această carte și nu l-ai experimentat pe Hristos ca Mântuitor, Botezător sau Vindecător al tău, să știi că nu e simplă întâmplare faptul că ai ajuns să citești această carte. Acesta este timpul potrivit pentru tine să primești darul mântuirii, botezul Duhului Sfânt și vindecare divină prin Isus Hristos.

La sfârșitul fiecărui capitol găsești o listă de întrebări la care să răspunzi, întrebări referitoare la tema tratată. Ia-ți timpul necesar pentru a răspunde la fiecare întrebare. Făcând aceasta, consolidezi o înțelegere clară și te pui în acord cu ceea ce Biblia te învață că îți aparține prin Isus Hristos.

Cartea aceasta este împărțită în două secțiuni. În prima parte ne concentrăm pe „Persoana și harul Domnului nostru Isus Hristos”. Această parte conține șase capitole. Fiecare capitol tratează cine este Isus și ce a făcut El pentru noi. Aceste șase capitole reprezintă o examinare inițială a celor cinci titulaturi ale lui Hristos și ale celor cinci lucrări de har pe care El le-a dăruit, fără plată, omenirii. Uită-te la mâna ta, îți voi exemplifica foarte simplu și îți voi da totodată un instrument de memorare a acestor cinci puncte ale harului. În primul rând, privește la degetul mare. Este partea cea mai importantă a mâinii tale prin faptul că toate celelalte degete depind aproape în totalitate de acesta pentru aproape fiecare utilizare a mâinii. Degetul mare îl reprezintă pe Isus Hristos, Mântuitorul nostru, Cel ce aduce darul mântuirii tuturor celor care cred. Apoi, degetul arătător Isus, Cel care ne botează. După mântuirea noastră, continuăm să îl urmăm pe Domnul într-o experiență dublă numită botez. Mai întâi, Scriptura poruncește ca fiecare persoană care îl primește pe Hristos ca Mântuitor să fie botezată (scufundată) în apă, identificându-se astfel cu moartea, îngroparea și învierea lui Hristos, Mântuitorul nostru. Dar, deoarece sunt două botezuri diferite pe care trebuie să le experimenteze fiecare credincios, după botezul în apă, noi trebuie să cerem și să primim botezul Duhului Sfânt. Această umplere cu Duh Sfânt este o experiență esențială, de neînlocuit, care împuternicește în mod supranatural viața credinciosului.

Degetul mijlociu îl reprezintă pe Isus, Cel care ne vindecă. Vindecarea este parte din resursele puse la dispoziția noastră prin harul lui Isus Hristos. Al patrulea deget (inelarul) îl reprezintă pe Isus, Cel care se îngrijește de noi, Cel al cărui har cuprinde resursele pentru nevoile noastre pământești. Al cincilea deget (degetul mic) îl reprezintă pe Isus Hristos, Împăratul nostru care vine. Scriptura ne revelează promisiunea revenirii lui Isus Hristos pentru a-Și lua mireasa (adică pe toți credincioșii).

A doua parte a acestei cărți este intitulată „Patru elemente esențiale pentru viața fiecărui credincios”. Aceste patru capitole vor trata următoarele: 1.) Cuvântul lui Dumnezeu, 2.) Rugăciunea, lauda și închinarea, 3.) Biserica și 4.) Împărăția. Această parte tratează stilul de viață al unui credincios și ce anume trebuie făcut pentru a fi un bun urmaș al lui Hristos. Pe măsură ce citești și studiezi aceste patru capitole, începe să pui în aplicare în viața ta lucrurile pe care le înveți. Cuvântul lui Dumnezeu lucrează în viața noastră atunci când noi lucrăm să integrăm acest cuvânt în stilul nostru de viață și în comportamentul nostru. Să nu ne rezumăm doar la a cunoaște adevărul despre Cuvântul lui Dumnezeu, rugăciune și biserica locală - noi trebuie să trăim în adevăr petrecând timp în studierea Cuvântului lui Dumnezeu și în rugăciune. Nu te mulțumi doar cu a învăța despre importanța bisericii, găsește și fii parte din viața unei biserici locale care crede și propovăduiește Biblia, Îl onorează pe Hristos și este împuternicită de Duhul.

Să-L urmezi pe Hristos este cea mai mare aventură a vieții! Este o călătorie alături de Dumnezeu Însuși ca ghid și partener al tău, o călătorie nesfârșită, în care nu te plictisești niciodată, dătătoare de viață, plină de răsplătiri cerești. Despre aceasta este vorba în această viață: a-L cunoaște și a-L urma pe Isus Hristos. Orice altceva din lume pălește în comparație cu acest mare adevăr. Acesta este motivul pentru care suntem în viață. Acesta este scopul și semnificația a ceea ce viața e menită să ne ofere – o relație vie, personală cu Dumnezeu, care începe acum, dar care va dura o veșnicie. Să înceapă călătoria!

Editor Gold Books

Cele zece capitole ale cărții abordează aspecte cruciale ale vieții unui urmaș al lui Isus Hristos, cu accent pe persoana și harul Lui, dar și pe patru elemente esențiale pentru viața fiecărui credincios: Cuvântul lui Dumnezeu, Rugăciunea, Biserica și Împărăția. Fiecare capitol se încheie cu o serie de întrebări menite să consolideze înțelegerea și să inspire acțiunea în viața credinciosului.

Trimite un review

Carti recomandate
Lider vertical
30 lei
Adauga in Cos
Prezentarea celor patru elemente esențiale ale maturității creștine
18 lei
Adauga in Cos
Mananca pana ajungi la viata si sanatate
50 lei
Adauga in Cos
Destinat sa Domnesti Devotional
50 lei
Adauga in Cos

Site-ul nostru utilizează cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența ta de navigare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.