Desteapta-te Romane

Natanael Costea

30.00 lei
Adauga in Cos
Livrare rapida prin curier
Livrare internationala
Plati online securizate Plata securizata
Autor:Natanael Costea
Editura:Gold Books
Format:Tiparit
Pagini:196
ISBN:978-606-9487-11-2
Dimensiune:230 x 150 mm

M-am trezit! Mi-am deschis ochii! M-am dat jos din pat, înainte ca gândul să-mi fugă prea departe. Am îngenunchiat să recunosc că sunt pământean și El nu e. M-am împrospătat, am privit zorii dimineții și în tăcerea răcoroasă, m-am întrebat: „m-am deșteptat?”

Vezi, timpul se măsoară fie în ore, minute și secunde (gr. chronos), fie în momente care-ți marchează viața (gr. kairos). Orele, minutele și secundele, oricâte ar fi ele, oferă doar posibilitatea momentelor care îți taie respirația. Viața se duce și orele cronologice s-au înghesuit în zile, săptămâni, luni și ani. Dar viața în sine este marcată mult mai mult de momentele cheie ale vieții, cele kairos. Pe astea le ținem minte, pe ele le depănăm, și de ele ne ancorăm ca prismă pentru speranța viitorului.

Aceste opriri în timp, când secundele, minutele și orele nu mai contează, ar trebui să fie cu adevărat momentele cele mai deșteptătoare ale vieții. Ele vor să ne transmită ceva. Câteodată sunt volubile, cu un ecou lung și strident, iar alteori sunt tăcute încât trebuie să te oprești și să-ți faci liniște lăuntrică să le auzi. Ele au un scop. Scopul este deșteptarea la o nouă realitate, fie ignorată până atunci, fie neglijată de o vreme, fie o revelație cu totul nouă.

Pentru mine, momentul deșteptător care a născut această carte s-a declanșat în 12 Octombrie 2018, când mă pregăteam să vorbesc la conferința Business Days din Timișoara, pe tema Inteligenței Emoționale.

Locuiesc în Australia de 30 de ani. Am emigrat aici cu familia pe când aveam 15 ani și am depus efort, conștient, să-mi păstrez inima aproape de neamul meu, de cultura, limba și valorile care ne caracterizează. Aproape anual vin în România cu dorința de a aduce valoare, de a ajuta, de a contribui și de a echipa neamul meu, în dezvoltare atât personală, familială și spirituală, cât și profesională.

De data aceasta făceam cercetare pe tema clarității în decizii. Am descoperit că, pentru a avea claritate în viață, trebuie să-ți definești bine valorile, deoarece acestea îți influențează cel mai mult deciziile. Scormonind mai adânc studiul meu față de valori, am aflat că acestea încep să ia formă în copilărie. Cercetând dezvoltarea noastră ca neam, din copilărie, am dat de un articol scris chiar în acea zi de Business Review, sub titlul: Another lost generation? World Bank says that Romanian children born today will have the lowest human capital in Europe by age 18 due to poor education and healthcare.

Articolul menționat dă un verdict dureros poporului nostru. Copiii născuți azi nu au o perspectivă sănătoasă în dezvoltarea capitalului lor uman. Capitalul uman are de-a face cu aptitudini, sănătate, cunoștințe și reziliență. Neinvestind în acestea, pierdem oportunitatea de dezvoltare pentru generațiile care urmează.

Acesta a fost un moment deșteptător pentru mine, chiar alarmant. Imediat mi-am adus aminte de imnul nostru, pe care îl cântăm cu vitejie de la Revoluție încoace. „Deșteaptă-te, române!” Îl cântăm, dar nu ne deșteptăm! Poate nu ne dăm seama că ne apropiem de somnul morții, poate unii chiar au adormit în acesta. Poate trebuie să adormim mai adânc ca să ne doară mai tare, și apoi ne-om trezi.

Mi-am schimbat prezentarea de la Business Days și am pus accentul pe responsabilitatea noastră de azi, de a ne trezi și a trasa o direcție mai bună, pe care să o lăsăm moștenire pentru generațiile care vin după noi. În gândul meu s-a declanșat un ecou: Deșteaptă-te, Române! Anul 2019 reprezintă 30 de ani de la revoluție. Am început să îmi pun întrebări: În ce ar trebui să ne deșteptăm? De ce nu ne deșteptăm? Ce neglijăm? Chiar dormim? Suntem sau nu în somnul cel de moarte? Ce învățăm de la istorie? Ce ne condiționează ca neam? Unde greșim? Cum ne trezim? Ce-i de făcut? Cine e de vină? Cine să înceapă? Unde să se înceapă? Erau întrebări reale cu răspunsuri superficiale. Și atunci s-a aprins o dorință în inima mea pentru neamul meu.

Varsă-ți inima Natanael! Scrie cartea, „Deșteaptă-te, Române!”. Scrie-o din inimă. Scrie-o pentru neam și scrie-o pentru tine. Nu o scrie cercetând prea adânc, să nu-i pierzi identitatea. N-o măcina prea mult, să nu-i pierzi abrazivitatea. Și scrie-o inimii, că mintea-i plină, și de la inimă ea va urca la rațiune.

„Deșteaptă-te, române” are menirea, drag cititor, să te trezească și să aprindă în tine un gust viu de autenticitate, de viață din belșug și de îndrăzneală.

Introducere
Capitolul 1 30 de momente deșteptătoare din ultimii 30 de ani
Capitolul 2 Deșteaptă-te, române − acum ori niciodată
Capitolul 3 Deșteaptă-te în afaceri
Capitolul 4 Deșteaptă-te în guvernare
Capitolul 5 Deșteaptă-te în familie
Capitolul 6 Deșteaptă-te în media
Capitolul 7 Deșteaptă-te în religie
Capitolul 8 Deșteaptă-te în educație
Capitolul 9 Deșteaptă-te în divertisment, artă și sport
Capitolul 10 Croirea altei soarte

Editor Gold Books

Această carte, "Deșteaptă-te, Române!", este o chemare la acțiune pentru a trezi neamul românesc la realitățile sale și la o mai bună direcție pentru viitor. Autorul își împărtășește momentul deșteptător și cum a ajuns să scrie această carte. Cartea are un cuprins care acoperă mai multe domenii, precum afaceri, guvernare, familie, media, religie, educație, divertisment, artă și sport, și își propune să provoace cititorii să-și examineze propria responsabilitate în trezirea neamului românesc. Această carte este o lectură inspirațională și motivatoare pentru toți cei interesați să aducă schimbarea pozitivă în comunitatea lor.

Trimite un review

Carti recomandate
Traind in binele suprem al lui Dumnezeu
35 lei
Adauga in Cos
Prezentarea celor patru elemente esențiale ale maturității creștine
18 lei
Adauga in Cos
Egocentrismul
25 lei
Adauga in Cos
Trebuie sa existe ceva mai mult
35 lei
Adauga in Cos

Site-ul nostru utilizează cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența ta de navigare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.