Procedura de Comanda

Clientii pot comanda produse de pe goldbooks.ro fie online, cu ajutorul Cosului de Cumparaturi, fie prin e-mail, telefon sau fax. Comanda se considera valabila numai dupa ce goldbooks.ro confirma Clientului prin e-mail/telefon posibilitatea onorarii acesteia.

Clientul poate anula comanda prin e-mail de preferinta in aceeasi zi in care a fost plasata pana la ora 16 sau telefonic, in intervalul orar precizat in prima pagina a site-ului. Comanda nu mai poate fi anulata dupa ce a fost primita prin email confirmarea livrarii coletului.

Comenzile introduse in aceeasi zi catre aceeasi destinatie de catre aceeasi persoana, sau de pe aceeasi adresa de IP, se cumuleaza automat intr-o singura comanda pentru care se emite o singura factura/bon fiscal. Cupoanele de reducere sau bonurile valorice se aplica o singura data la comanda cumulata.

Comenzile la care se solicita livrarea la Libraria St.O.Iosif se vor ridica in termen de 5 zile lucratoare de la apelul telefonic de confirmare a comenzii. Dupa aceasta perioada comenzile vor fi anulate automat. Comenzile ce contin cupoane/vouchere de reducere se vor ridica doar de catre titularul comenzii in baza actului de identitate.

Denuntarea unilaterala a comenzii se poate face de catre client daca goldbooks.ro intarzie livrarea, cu exceptia situatiilor de forta majora, cu maxim 7 zile lucratoare peste termenul specificat in confirmarea comenzii. Denuntarea unilaterala trebuie formulata in scris si expediata cu confirmare de primire, prin fax sau prin e-mail confirmat, mai devreme de momentul intrarii in posesia produsului/serviciilor comandate. In acest caz, daca plata s-a efectuat deja de catre client, acestuia i se vor returna banii, in maxim 14 de zile din momentul primirii produsului/serviciilor neacceptate de catre client, conform optiunii de plata specificata in formularul de comanda.

Unele comenzi necesita acordul clientului pentru conditiile de livrare, plata, etc. Titularii acestor comenzi vor fi contactati de catre goldbooks.ro telefonic sau prin email. Daca in termen de 10 zile clientul nu a trimis niciun raspuns goldbooks.ro isi asuma dreptul de a anula comanda.

Atentie!

Produsele distribuite pe goldbooks.ro sunt listate in mai multe baze de date. Din acest motiv in eventualitatea unor erori sau latente in actualizarea bazei de date, unele produse care sunt listate ca fiind in stoc, pot fi de fapt cu stoc epuizat. In acest caz, clientul va fi contactat de indata ce acest aspect a fost semnalat.

Modalitati de plata

Plata produsului/serviciilor comandate se poate efectua:

a) Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard).


Daca ati ales metoda de plata " Online prin card bancar " este necesar sa
completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina
securizata a procesatorului de plati.

 - Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard
(Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro)

se efectuaeaza prin intermediul sistemului "3-D Secure" elaborat de
organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate
ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

 - "3-D Secure" asigura in primul rand ca nici o informatie legata de
cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata,

la nici un moment de timp, pe serverele magazinului  sau pe serverele
procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele
Visa si MasterCard.Important de stiut! - Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici
un comision!

b) plata prin OP/depunere in cont.

c) ramburs la primirea comenzii.

In situatia in care plata nu se efectueaza de catre client, comanda va fi considerata anulata si nu va mai fi onorata. In cazul acesta, goldbooks.ro va avea dreptul de a solicita plata de despagubiri si/sau va putea refuza onorarea altor solicitari de comenzi ale clientului respectiv.

Livrare

Termenul de livrare este afisat in momentul alegerii modalitatii de livrare preferata, in functie de optiunea dorita.

- livrare prin curier rapid

Orarul standard al curierului de livrare a produselor este de Luni pana Vineri.

Returnarea produselor

Dorinta noastra este sa fiti pe deplin multumiti atunci cand cumparati produse de pe goldbooks.ro.

goldbooks.ro va respecta prevederile Ordonantei de urgenta nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor la distanta, ceea ce confera cumparatorului (numai in conditiile actului normativ mentionat) dreptul ca in termen de 14 zile lucratoare de la primirea tuturor produselor cumparate, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv, sa returneze produsele cumparate, mai mult, majorand termenul de returnare la 30 de zile.

Daca produsul este defect clientul poate solicita returnarea produsului/produselor. In acest caz, acestuia i se poate inlocui respectivul produs cu unul identic sau - daca acest lucru nu este posibil - poate primi inapoi suma platita pentru acel produs. Toata responsabilitatea asupra acestor defectiuni revine in sarcina importatorului/distribuitorului.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, la tarifele practicate de agentul livrator in perioada efectuarii expeditiei, in ambalajul original si doar daca acestea nu au suferit deteriorari, urmand sa primeasca in termen de 30 de zile de la denuntarea unilaterala formulata in scris (document semnat de cumparator si transmis electronic sau prin posta cu confirmare de primire) contravaloarea comenzii. Rambursarea poate fi amanata pana la momentul primirii produselor returnate sau pana la receptionarea unei dovezi conform careia produsele au fost expediate. goldbooks.ro are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile clientului au fost cu rea-vointa sa solicite acestuia daune interese, in conditiile legislatiei in vigoare. De asemenea, goldbooks.ro isi rezerva dreptul de a refuza ulterior onorarea altor comenzi ale clientului.

Adresa de returnare a produselor este: Str. Moldovei 18/31, Baia Mare, 430265, Maramures

Important:

Returile, (indiferent de metoda de transport aleasa), nu se vor expedia niciodata de catre client catre Libris cu plata ramburs.

Accesul online al utilizatorilor

goldbooks.ro nu garanteaza accesul clientilor la site-ul web goldbooks.ro in orice moment, neraspunzand de probleme cauzate de terti sau probleme generate de upgrade sau de orice alte motive comerciale ale goldbooks.ro.

Limitarea raspunderii

goldbooks.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din aceast site. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ, unele specificatii pot fi modificate de producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.

Totalitatea imaginilor si textelor de pe goldbooks.ro sunt cu titlu exemplificativ. In acest sens produsele livrate in comanda pot fi diferite de cele prezentate online (coperta, ambalaj, culoare, aspect, accesorii, format etc.). De asemenea, goldbooks.ro va putea modifica oricand detaliile disponibile online privind produsele si serviciile oferite. Imaginile si descrierile produselor pot contine erori sau pot fi diferite de realitate, goldbooks.ro nu raspunde pentru astfel de situatii, dar va incerca sa le rezolve cat mai curand de la semnalarea acestora.

Preturile de pe goldbooks.ro includ TVA, dar nu includ cheltuielile de livrare sau alte cheltuieli, daca nu se specifica altfel in mod special pe website. Costurile privind livrarea sau/si alte costuri ale serviciilor sunt mentionate in momentul finalizarii solicitarii comenzii si vor fi precizate si in momentul confirmarii comenzii de catre goldbooks.ro.

In cazul in care goldbooks.ro se afla in imposibilitatea de a livra comanda din vina clientului (fie ca acesta nu este gasit la adresa mentionata, nu poate fi contactat sau nu se prezinta sa ridice pachetul de la Posta Romana etc.), comanda va fi anulata iar produsele se vor intoarce la goldbooks.ro. Pentru o noua livrare, clientul va trebui sa suporte noi costuri de livrare sau alte costuri tehnice ce se impun.

In cazul in care clientul a facut plata in avans si, din vina sa, nu poate primi produsele in maxim 10 zile din momentul expedierii si nici nu poate fi contactat in interval de 30 de zile, comanda va fi anulata, dar plata nu va putea fi returnata, constituind despagubiri din partea clientului.

Comenzile inregistrate pe goldbooks.ro in zilele de Vineri dupa ora 18 cat si Sambata sau Duminica vor fi expediate in ziua de Luni.

goldbooks.ro nu raspunde de continutul, calitatea sau natura descrierilor cartilor si de comentariile postate de catre vizitatorii site-ului. De asemenea, goldbooks.ro nu raspunde de continutul site-urilor la care se ajunge prin link-uri.

Transmitere emailuri

Prin urmatoarele activitati: comandarea, abonarea la newsletter, trimiterea de mesaj in pagina contact sau trimiterea de e-mail-uri adresate goldbooks.ro, se considera ca utilizatorul este de acord cu primirea de e-mailuri periodice continand informatii diverse legate strict de goldbooks.ro. In aceasta situatie datele personale nu vor fi utilizate in alte scopuri si, conform prezentului contract, vor putea fi modificate sau sterse din baza de date goldbooks.ro la cererea scrisa a clientului.

Forta majora si legea aplicabila

Atat clientul cat si goldbooks.ro nu vor fi raspunzatori pentru neexecutarea obligatiilor contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora.

Prezentul contract este supus legii romane.

Drepturi

goldbooks.ro are dreptul de a interzice accesul anumitor clienti si vizitatori, pe termen limitat sau nelimitat, fara o notificare prealabila.

Important:

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice SC LIBRIS SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta datele personale furnizate si numai pentru scopurile specificate: emiterea facturii fiscale, informarea asupra starii comenzii si expedierea catre client. Refuzul oferirii informatiilor atrage imposibilitatea onorarii comenzii.

Conform Legii nr. 677/2001, clientii au dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei.

Pentru acuratetea informatiilor clientul este rugat sa comunice orice modificare intervenita de la data inregistrarii sale in baza de date.

Eliminarea din baza de date a datelor personale ale unui client se face in baza solicitarii sale scrise expediate electronic. ┼×tergerea definitiva a datelor cu caracter personal din baza de date i se va confirma clientului.

Reducerile

Politica preturilor/reducerilor de pe site este stabilita in totalitate de catre goldbooks.ro, iar pretul de cumparare este cel afisat in momentul lansarii comenzii.

Preturile produselor sunt cele afisate pentru fiecare produs in parte si sunt actualizate zilnic. In principiu, discount-urile, reducerile si promotiile nu sunt cumulative. Pentru calculul sumei se pastreaza reducerea cu valoarea cea mai mare.

Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului disponibil.